Trending 2

4 najbolje pumpe za bicikl, prema mišljenju trenera biciklizma

Izbjegnite probušene gume s jednom od četiri najbolje pumpe za bicikl.

Kredit za sliku:
LIVESTRONG.com

Ništa ne ometa slikovito krstarenje ili intenzivnu vožnju biciklom kao puknuta guma. Zato ne smijete podcijeniti vrijednost dobre pumpe za bicikl.

Problem je u tome što mnogi biciklisti kupuju pumpe bez puno razmišljanja ili kupnje, kaže trener biciklizma Garret Seacat, CSCS. “Najčešće kupuju nešto što ne odgovara njihovim potrebama.”

Ne ti! Naučite kako pronaći najbolju pumpu za svoj bicikl i odaberite neke od najboljih proizvoda upravo sada.

1. Najbolji ukupno: Topeak JoeBlow Sport III

Za sveukupno pouzdanu čeličnu pumpu za bicikl, Seacat preporučuje JoeBlow Sport III. Nakon što je koristio svoj više od 8 godina, voli svestranost koju možete dobiti s ovim pristupačnim pijukom.

“Razlog zašto volim ovu pumpu je dvostruka glava, koja olakšava brzo prebacivanje između prozračivanja guma mojih i dječjih guma”, kaže on. “A glava za zaključavanje također znači da je moja djeca mogu koristiti bez greške.”

Ova velika glasnoća (više o tome u nastavku) opcija radi za više od samo bicikala. Seacat koristi svoju i na loptama za stabilnost i loptama za košarku.

2. Najbolja izdržljivost: SILCA Pista Plus podna pumpa

“Kada je riječ o visokoj kvaliteti koja će trajati cijeli život, SILCA je ime koje želite, a podna pumpa Pista je pumpa koja vam je potrebna”, kaže Seacat.

Dok većina trzalica koristi plastične komade koji se s godinama raspadnu, ova podna pumpa izrađena je isključivo od čelika, mesinga, kože i drva, što jamči dugi niz godina korištenja, kaže on.

Osim toga, proizvođač čak nudi nekoliko razina jamstva (dostupno pri kupnji) i zamjenske dijelove u slučaju da imate problema s proizvodom.

3. Najbolje za nove bicikliste: Ergonomska podna pumpa za bicikl BV Bicycle

S manometrom koji se lako očitava, BV proizvod je jedna od najboljih zračnih pumpi za bicikle za nove bicikliste. Ova čelična pumpa ima široku ručku i stabilnu bazu, što je čini jednostavnom za korištenje (čak i za početnike).

Osim toga, tlak ovog uređaja doseže do 160 funti po kvadratnom inču (PSI), visok tlak potreban za neke gume za cestovne bicikle, prema Seacatu. Što je veći PSI, to manje zraka pomičete po zamahu. To pomaže u sprječavanju eksplozije guma pri višim razinama tlaka. A budući da su gume za cestovne bicikle obično tanke (i vjerojatnije je da će pucati), to je važno.

4. Najbolje u tehnologiji: SILCA Tattico Bluetooth Mini pumpa

Jedna od najboljih mini pumpi za bicikle na tržištu, SILCA Bluetooth-kompatibilan proizvod čini napuhavanje guma jednostavnijim kao i uvijek. Ovaj model od legure metala povezuje se s aplikacijom SILCA na vašem telefonu, omogućujući vam da vidite tlak u gumama dok ih punite — više nije potrebno nagađanje.

Veličina od 9,5 inča čini ovu jednu od najboljih prijenosnih pumpi za bicikl. Seacat također voli kvalitetu proizvoda ove tvrtke i 25-godišnje jamstvo na proizvod.

3 savjeta za pronalaženje najbolje pumpe za bicikl

Ovdje je cijena prilično dobar pokazatelj kvalitete, kaže Seacat. Iako definitivno možete dobiti dobru ponudu za solidnu pumpu za bicikl (kao što je BV gore), najbolji proizvodi obično koštaju oko 40 USD.

Pogledajte pobliže upotrijebljene dijelove i materijale. “Najvažnija stvar na koju biste trebali obratiti pozornost pri kupnji pumpe je kvaliteta jedinice”, kaže on. “Kada ga podignete, čini li se čvrstim ili kao da se dijelovi jedva drže zajedno?”

Profesionalni savjet: kada je to moguće, odlučite se za proizvode na bazi čelika ili mesinga umjesto plastičnih.

Većina alata označena je kao veliki volumen (HV) ili visoki tlak (HP), kaže Seacat.

Jak zvuk:Najbolje za debele brdske bicikle ili šljunčane gume. One dovode više zraka u gumu po hodu kako bi se posao obavio brzo.

Visokotlačni:Najbolje za tanke gume za cestovne bicikle. Manje se pomiču u gumu po zamahu kako bi se spriječilo pucanje osjetljivijih guma.

Ako ne možete pronaći nikakvu indikaciju na svom uređaju, to znači da je kombinacija oba. Možete ga koristiti za bilo koji stil bicikla.

Related Articles

Back to top button