Trending 2

Alergolog Grk objasnio je što mora biti u novogodišnjoj kutiji prve pomoći

Glavobolja, osip, probavne smetnje, trovanja, mamurluk, pogoršanje kroničnih bolesti – nepotpun je popis zdravstvenih problema koji su mogući tijekom blagdana.

Pred nama je novogodišnje slavlje, a zatim niz dugih vikenda tijekom kojih puno jedemo, a malo se krećemo. Ustaljena tradicija pripremanja planina salata Olivier i haringe ispod bunde, masnog mesa i kuhanog krumpira za novogodišnji stol, jedenje puno slatkiša, grickanje s kilogramima mandarina može dovesti do problema. Dodajmo ovome alkohol, u ovom slučaju višestruko se povećava opterećenje probavnih organa, osobito jetre, žučnog mjehura i gušterače.

Gladni pred Novu godinu, navalimo na hranu kasno, u 22-23 sata. To dovodi do zatajenja probave. Koristan savjet – prije nego što sjednete za stol, grickajte šaku orašastih plodova ili krišku banane. To će vam malo smanjiti apetit i spriječiti da pojedete previše zbog doslovce “vučje” gladi.

Odaberite najsvježije i najkvalitetnije proizvode za novogodišnji stol, kuhajte neposredno prije posluživanja, ne ostavljajte salate na toplom mjestu dugo vremena i ne pohranjujte ih nekoliko dana. Ovo su pravila za prevenciju trovanja i crijevnih infekcija.

Related Articles

Back to top button