Trending 1

Orarul Diwali Shubh Muhurat, Lakshmi Pooja în Delhi, Mumbai și alte orașe – SarkariResult

Diwali - Festivalul Luminilor

Știri: Festivalul luminilor, Diwali, are o mare importanță pentru hindușii de pe tot globul. Acesta cuprinde cinci zile de festivități marcate de sărbătoare, artificii, adunări vesele și rugăciuni.

În timpul Diwali, unul dintre ritualurile esențiale este Laxmi Puja, dedicat zeiței Lakshmi. Se crede că această ceremonie de seară va aduce prosperitate și binecuvântări pentru anul următor.

În 2023, atât Diwali, cât și Choti Diwali vor fi observate pe 12 noiembrie. Deepdaan shubh muhurat, o practică care implică aprinderea lămpilor, va începe la ora 17:29 și se va încheia la 20:07.

În ziua principală a Diwali, care este a treia zi, se desfășoară importanta Lakshmi Puja. Această puja este recomandată să fie efectuată în timpul Pradosh Kaal, care începe după apusul soarelui și continuă timp de aproximativ două ore și douăzeci și patru de minute. Potrivit lui Drik Panchang, ora de bun augur pentru Lakshmi Puja de Diwali este între 5:39 și 7:35 pm

Fiți la curent – ​​asigurați-vă că sunteți înscris pentru Sarkari Result! Fii primul care află cu cele mai recente știri despre celebrități și recenzii perspicace de filme. Rămâneți în top și scufundați-vă adânc în tărâmul vibrant al divertismentului cu Sarkari Exam.

Pentru a efectua puja, este recomandabil să vă treziți devreme și să faceți o baie sacră. Curățați bine întreaga casă, acordând o atenție deosebită zonei puja și împodobiți-o cu lumini, flori și rangoli. Îmbrăcați ținute proaspete și curate și adunați toate articolele necesare pentru Laxmi Puja.

Seara, aranjați un idol al Domnului Ganesha și al Zeiței Lakshmi, împreună cu un Shree Yantra și Laddoo Gopal Ji, pe o platformă de lemn. Aprindeți 21 de lămpi de lut și aduceți un omagiu zeiței Lakshmi folosind 11 flori de lotus, patan, supari, elaichi, laung, un sortiment de dulciuri, kheer, patasha și kheel. Începeți prin a aplica un tilak zeiței Lakshmi și Domnului Ganesha, apoi recitați Mantra Laxmi de 108 ori. Încheiați puja cântând Domnul Ganesha și Zeița Lakshmi Aartis.

Laxmi Puja este un ritual crucial în timpul sărbătorilor Diwali, efectuat pentru a căuta binecuvântările Zeiței Lakshmi pentru prosperitate și abundență în anul următor. Timpurile puja conform Drik Panchang sunt considerate de bun augur, iar conducerea puja cu devotament și sinceritate se crede că atrage energii pozitive în viața cuiva. Fie ca acest Diwali să aducă tuturor bucurie, fericire și binecuvântările zeiței Lakshmi.

Î: Care este semnificația Laxmi Puja în timpul Diwali?

R: Laxmi Puja este efectuată pentru a căuta binecuvântările zeiței Lakshmi pentru prosperitate și abundență în anul următor.

Î: Când este momentul de bun augur pentru Lakshmi Puja de Diwali?

R: Potrivit lui Drik Panchang, ora de bun augur pentru Lakshmi Puja de Diwali este între 5:39 și 7:35 pm

Î: Care sunt ritualurile implicate în efectuarea Laxmi Puja?

R: Ritualurile includ curățarea casei, aranjarea idolul Domnului Ganesha și al Zeiței Lakshmi, aprinderea lămpilor, oferirea de omagiu zeiței Lakshmi, recitarea Mantrei Laxmi și încheierea cu Aartis.

Related Articles

Back to top button