Uncategorized

Pravi horor na tursko-bugarskoj granici, evo što se događa

Kilometarske kolone automobila i putnika zakrčile su ovih dana granične prijelaze na bugarsko-turskoj granici. Kako javlja informativna agencija Demiryoren Haber Agency, turski državljani iz europskih zemalja /migranti/ ovih dana masovno putuju u Tursku na odmor.

Njihova ruta prolazi kroz kontrolne punktove Kapitan Andreevo, Lesovo i Malko Tarnovo na bugarskoj granici, kao i Pazarkule i Ipsala na granici s Grčkom, precizira BTA.

Od 25. lipnja u Tursku je stiglo oko 750.000 ljudi.

U Kapakulama su, uz 10 šaltera za putovnice, otvorena još dva, povećan je broj službenika za pregled putovnica i carine, rekao je agenciji predstavnik Regionalne uprave za carinu i vanjsku trgovinu Trakia.

Turski državljani žale se na dugo čekanje na graničnim prijelazima s Bugarskom i Srbijom.

Natjerali su nas da čekamo više od 6 sati na bugarskom graničnom prijelazu kako bismo prešli Kapakule, citirala je agencija putnika Jokkesha Karapanara koji je s obitelji stigao iz Belgije.

Slično je bilo i na granici između Srbije i Bugarske, gdje je Sabahattin Sahin, koji je stigao iz Austrije, također čekao nekoliko sati, prenosi turska novinska agencija.

Prema navodima turskih putnika, redovi na granicama s Bugarskom i Srbijom nastaju zbog sporog rada službenika za putovnice i carine, te obustave prometa unatoč gustom prometu, navodi se u dopisu agencije.

Na bugarskoj granici, kad primjerice pitate djelatnika zašto su šalteri zatvoreni, on ne samo da vam ne odgovori, nego vas niti ne pogleda. Tako je i na srpskoj granici, kaže Cem Klanch, koji je čekao oko 5 sati na vrućini od 40 stupnjeva, jer je prijelaz prema Bugarskoj bio zatvoren. Dobro je što na Kapakulama radi mnogo šaltera kako bi se nadoknadilo zadržavanje tijekom putovanja, rekao je Kalunc agenciji Demirjoren Haber.

OČEKUJTE DETALJE U BLITZU!

Related Articles

Back to top button