Trending 1

Unde locuiește în prezent Bisan, jurnalistul palestinian care surprinde viața de zi cu zi în timpul conflictului din Gaza? – SarkariResult

Postează ultimele actualizări de către Ankit: sâmbătă, 11 noiembrie 2023 la 14:01

Preocupările cresc pentru Bisan, jurnalist palestinian care documentează viața din Gaza

Știri: Utilizatorii online devin din ce în ce mai îngrijorați de siguranța lui Bisan, un jurnalist palestinian care a capturat viața în mijlocul contraatacurilor israeliene din Gaza. Activitatea ei pe rețelele de socializare, în special pe Instagram, folosind numele de utilizator @wizard_bisan1, a servit ca o platformă valoroasă pentru distribuirea de videoclipuri informative care descriu luptele zilnice ale locuitorilor din Gaza, celebrând totodată cultura palestiniană și pasiunea ei pentru călătorii și viață în general. Cu toate acestea, nu au existat postări sau actualizări noi de la Bisan pe contul ei de Instagram din 8 octombrie, stârnind îngrijorări printre adepții ei.

O schimbare sumbră de ton

Pe 8 octombrie, a existat o schimbare vizibilă în conținutul lui Bisan, când ea a început să partajeze o serie de videoclipuri solemne caracterizate de text alb pe un fundal negru. În aceste postări, ea a depășit știrile convenționale, oferind o narațiune de primă mână a efectelor tangibile ale vieții în timpul conflictului din Gaza. Bisan a povestit în mod viu trezirea în urma bombardamentelor, acoperită de praf și înconjurată de parfumul persistent de praf de pușcă și pământ din aer. Ea a descris nevoia constantă de a fi pregătită pentru bombardamente, chiar și atunci când dormi, ceea ce însemna să rămâi complet îmbrăcată, inclusiv pantofi, deoarece fiecare moment care trece a jucat un rol crucial în determinarea soartei cuiva.

Situația Devine Îngrozitoare

Pe zi ce trecea, situația din Gaza devenea din ce în ce mai disperată. Bisan a împărtășit capturi de ecran înfățișând străzile aglomerate și notificări urgente de evacuare, făcând cereri sincere de asistență în timp ce explică incapacitatea ei de a încărca videoclipuri din cauza unei conexiuni la internet întrerupte. Ea a dezvăluit că ea și familia ei erau pe străzi, navigând în mediul tumultuos în căutarea unui refugiu sigur. Bisan a subliniat condițiile dure, subliniind că zona de ajutor umanitar era situată în apropierea graniței egiptene, făcând paralele între criza în curs și referința istorică a celei de-a doua NAKBA, care face aluzie la strămutarea în masă a palestinienilor în timpul războiului arabo-israelian din 1948.

Importanța raportării independente

Având în vedere obstacolele formidabile din calea acoperirii mass-media din Gaza, conturi precum Bisan (@wizard_bisan1) și-au asumat un rol vital pentru indivizii care caută perspective directe, pe teren. Evoluțiile recente, inclusiv presiunile Statelor Unite pe canale precum Al Jazeera pentru a-și reduce acoperirea și interzicerea conturilor Instagram pro-palestiniene de către META, au intensificat cererea de raportare independentă. Din păcate, capacitatea lui Bisan de a raporta eficient a fost împiedicată de conexiunea la internet deja restrânsă în regiunea grav afectată de bombe.

O luptă constantă pentru supraviețuire

În videoclipurile ei, Bisan începe în mod constant prin a oferi o liniște adepților săi, afirmând: „Bună, tuturor, Acesta este Bisan din Gaza. Sunt încă aici.” În ciuda numeroaselor provocări pe care le întâmpină, ea reușește ingenios să-și încarce telefonul folosind electricitatea de la generatoare. Cu toate acestea, rămâne o teamă persistentă că ar putea sosi ziua în care generatoarele rămân fără benzină, lăsând-o fără niciun mijloc de comunicare.

Absența actualizărilor de la Bisan din 8 octombrie a stârnit îngrijorare în rândul utilizatorilor online care au ajuns să depindă de raportările ei pentru o privire intimă asupra situației din Gaza. Pe măsură ce conflictul persistă, oamenii de pe tot globul așteaptă cu nerăbdare orice informații cu privire la bunăstarea lui Bisan, adăpostind speranțe pentru o soluționare pașnică a crizei în curs.

Fiți la curent – ​​asigurați-vă că sunteți înscris pentru Sarkari Result! Fii primul care află cu cele mai recente știri despre celebrități și recenzii perspicace de filme. Rămâneți în top și scufundați-vă adânc în tărâmul vibrant al divertismentului cu Sarkari Exam.

Întrebări frecvente

Î: Unde pot găsi cele mai recente actualizări sau știri despre Bisan?

R: Actualizările lui Bisan pot fi găsite pe contul ei de Instagram @wizard_bisan1, deși nu au existat actualizări recente din 8 octombrie.

Î: În ce moduri a fost afectată raportarea Bisan de o conexiune la internet restricționată sau nesigură?

R: Conexiunea la internet deja limitată din Gaza a împiedicat capacitatea lui Bisan de a publica videoclipuri și de a oferi actualizări cu privire la situația în curs.

Î: Ați putea, vă rog, să oferiți mai multe context sau informații despre a doua NAKBA menționată de Bisan?

R: A doua NAKBA se referă la strămutarea în masă a palestinienilor în timpul războiului arabo-israelian din 1948.

Related Articles

Back to top button